Blackjack

Casino Spellen NetEntertainment

Intro Blackjack

Blackjack Professional Series is een spannend Blackjack spel met een hoge kwalitatieve 3D look. Het mooie is, is dat u maar liefst op 3 plaatsen tegelijk kunt spelen en dat er ook een Double Jack sidebet is waar ik u zo meer over uit ga leggen. Dit spel kan natuurlijk niet gezien worden als zijnde gokkast, maar vanwege de populariteit van Black Jack en omdat deze uitgave van NetEnt een bijzondere leuke is, wilde ik deze toch even aan u voorstellen.

Beschrijving en Spelregels Blackjack Professional Series

Bij Blackjack draait het natuurlijk allemaal om het cijfer 21. U speelt tegen de dealer en wie het dichtst bij 21 komt met zijn kaarten wint. De boer, vrouw, koning tellen allen als 10 en uiteraard de de kaarten met het cijfer 10 ook. De aas telt voor zowel 11 als 1. Nadat u heeft ingezet, krijgt van de dealer 2 kaarten en zichzelf geeft hij ook 2 kaarten waarvan 1 open en 1 gesloten kaart. U kunt dan aangeven of u nog kaarten erbij wilt krijgen, maar waar geldt dat boven de 21 direct verliezen is.

Wanneer u direct 21 punten heeft, wint u direct en dit geldt uiteraard ook voor de dealer. Een aas in combinatie met een 10 vormt 21 oftewel BlackJack. Direct 21 is altijd hoger als een 21 bestaande uit meer dan 2 kaarten. De dealer past altijd vanaf 17 of hoger. Onder de 17 is hij verplicht nog een kaart voor zichzelf te trekken. Wanneer de dealer exact hetzelfde aantal heeft als, dan is het een gelijkspel en wint en verliest u niets.

Wanneer u dus uw twee kaarten ontvangen heeft begint het spel waar ik nu wat meer inhoudelijk op in zal gaan.

Splitsen
U mag met Blackjack splitsen, wat inhoudt dat wanneer u bij het delen twee kaarten ontvangt met hetzelfde cijfer of plaatjes dat u ziet als twee aparte gedeelde handen. U zet dan uw begin inleg nogmaals neer en maakt dubbel kans om te winnen. Splitsen mag en is dus niet verplicht.

Verdubbelen
Wanneer u uw eerste 2 kaarten heeft ontvangen kunt ervoor kiezen om uw inzet te verdubbelen. U legt dan nogmaals hetzelfde bedrag neer als uw begininzet en ontvangt dan van de dealer maximaal 1 kaart. Dit is het meest gebruikelijk wanneer u na het ontvangen van 2 kaarten een totaal aantal punten heeft van 9, 10 of 11.

verzekeren
Wanneer de open kaart van de dealer een aas is, dan mag u zich als speler verzekeren tegen een Blackjack van de dealer. Dit doet u door de helft van uw inzet nogmaals in te zetten. Mocht de dealer dan Blackjack hebben, dan ontvangt u het dubbele van het ingezette verzekeringsbedrag.

Double Jack
Double is niet een reguliere feature op een Blackjack speeltafel, maar dus wel in dit spel. U kunt een inzet van minimaal 1 euro plaatsen op het ronde vlakje met schoppenboer teken links van uw reguliere inzetveld. Dit is een extra sidebet naast het reguliere spel en betaalt als volgt uit:

  • 100x uw inzet bij twee schoppen boeren (bij uw eerste 2 kaarten)
  • 25x uw inzet wanneer uw eerste 2 kaarten 2 boeren zijn
  • 10x uw inzet wanneer uw eerste kaart een boer is.

Inzet

  • Minimale inzet is 1 euro
  • Maximale inzet is 40 euro

Bediening Blackjack Pro

Uiteraard is de bediening van dit spel iets anders als de online gokkasten van NetEnt. Hetzelfde blijven wel de icoontjes linksonder in beeld:

Steeksleutel: Hier kunt u wat instellingen aanpassen als geluid, snelheid van het spel..etc.

Speaker: Is voor de regeling van geluidsvolume.

Vraagteken: Hier kunt u alle spelregels en uitleg van het spel vinden van NetEnt zelf.

Om te beginnen aan het spel kunt u met uw muis rechtsonder de fiches aanklikken naar inzetkeuze en ze plaatsen in het vak waar u wilt spelen. U kunt met 1, 2 of 3 handen spelen. Wanneer u heeft ingezet, klikt u op Deal, zodat u van de dealer uw kaarten krijgt. Heeft u direct Blackjack dan hoeft u niets te doen, want dan wint u direct. In andere gevallen, begint het spel en heeft u de volgende opties:

Split: Is splitsen wat ik zojuist heb uitgelegd

Stand: Staat voor passen en betekent dat u geen kaart meer wil

Hit: Is vragen om een kaart

Double: Is dus verdubbelen wat ik ook zojuist heb uitgelegd. U zet extra in en ontvangt nog 1 kaart.

Beoordeling Blackjack Professional Series

Voor mijn eigen afwisseling vond ik het wel leuk eens een ander spel te spelen van NetEnt. Normaal hou ik me veelal bezig met de Online gokkasten en is een keer totaal iets anders mij eigenlijk wel heel goed bevallen. Eigenlijk door het spelen van dit spel ben ik heel anders over Blackjack gaan denken. Blackjack heeft mij nooit echt aangesproken en eigenlijk zonder reden. Door dit spel in fun modus te hebben gespeeld heb ik kunnen proeven en aftasten wat Blackjack nou eigenlijk inhoudt, waarom het leuk is en hoe je er beter in kunt worden. Natuurlijk blijft geluk een grote rol spelen, maar het maken van de juiste keuzes in dit spel speelt wel degelijk ook een rolletje.

Ik ben lekker op drie plaatsen tegelijk gaan spelen en ook gaan inzetten op de sidebet, welke ik overigens een paar keer won. Even los van het spel Blackjack zelf moet ik ook zeggen dat Netent het grafisch gezien weer mooi heeft neergezet en is dit spel ook zeer gebruiksvriendelijk. Ik ben er voor om nog wat meer andere tafelspellen van NetEnt te gaan spelen en ben nu benieuwd hoe ik het er vanaf ga brengen met Blackjack in de echt geld modus. Ben er klaar voor en heb er zin! U ook?

Cijfer recensist FZ: 8,5