Excalibur gokkast review

 • De Excalibur gokkast in een notendop
 • Aantal rollen: 5
 • Winlijnen: 30
 • Oplopende/progressieve bonus: Nee
 • Maximale jackpot in echt geld: 40.000
 • Wild Symbolen: Ja
 • Vermenigvuldiger: Ja
 • Scatter symbolen: Ja
 • Free Spins: Ja
 • Minimale inzet: 0,01 euro cent per draai
 • Maximale inzet: 80 euro per draai
 • Bonus spel: Nee

Intro Excalibur

Laat u meeslepen naar de middeleeuwen waar de befaamde King Arthur vecht tegen het duistere kwaad. Uiteraard gaat dit niet zonder zijn even befaamde zwaard Excalibur die hij, volgens de mythe, als kleine jongen als enige uit een steen kon trekken. Staat u net als Merlijn en Lady Guinevere aan de zijde van onze Koning van de Ronde Tafel? Wij weten zeker dat zijn zwaard Excalibur u met beloningen ontvangt.  

Beschrijving Excalibur

De opbouw van gokkast Excalibur bestaat uit 5 rollen en 3 rijen die tezamen goed zijn voor 20 winlijnen. Een winnende combinatie is wanneer er minimaal 3 identieke symbolen in een winlijn staan van links naar rechts vanaf de eerste rol. Echter bij het plaatje van de Koning zijn er 2 al genoeg voor een winnende combinatie.

Excalibur Wilds

Een Wild symbool, in dit geval het zwaard Excalibur, vervangt elk ander symbool op het scatter symbool na. Naast de reguliere Wild die een multiplier van x2 kent, is er ook een Golden Wild, oftewel een gouden Excalibur, die een multiplier van x4 kent bij een winnende combinatie.

Free Spins

Wanneer u minimaal 3 scatter symbolen heeft ontvangt u Free Spins. U ontvangt er 10 bij 3, 20 bij 4 en 40 bij 5. Tijdens de Free Spins er een multiplier actief van x3.

Inzet

 • Minimuminzet is 0,01 eurocent
 • Maximuminzet is 80 euro

Bediening Excalibur

De bediening van vrijwel alle NetEnt gokkasten en fruitautomaten zijn identiek. Links onder het speelscherm vindt u vier symbolen, om te beginnen een ‘steeksleutel’ waarmee u wat aanvullende instellingen mee raadpleegt. Deze instellingen zijn: optie ‘snel draaien’, introductieanimatie afspelen en de spelregels raadplegen. Met de ‘speaker’ regelt u het volume van het spel, het ‘vraagteken’ staat voor spelregels en ‘Auto’ voor de instelling van automatisch spinnen. Onderaan in het speelscherm van links naar rechts vindt u alle bedieningsknoppen van het spel:  Met ‘Level’ kunt u het inzetniveau van 1 t/m 10 bepalen, ‘Autoplay’ voor automatisch spinnen, de grote ronde knop met pijlen om regulier te spinnen, Max Bet voor maximale inzet en met ‘Coin Value’ de muntwaarde.

Beoordeling Excalibur

Wederom een eenvoudige gokkast van NetEnt, maar wel één met een leuk thema wat mij persoonlijk heel erg aanspreekt. Ik ken de verhalen, films en boeken over King Arthur en zijn zwaard Excalibur en heb dat altijd wel kunnen waarderen. Toen ik al Excalibur zag staan, was ik al om en uiteraard dat ik dan met alle liefde en plezier deze gokkast ga uitproberen. Het eerste wat me dan meteen opvalt is hoe de kleuren van het speelveld mooi naar voren komen tegen die nachtelijke achtergrond. Tijdens het spel zelf had ik het wel leuk gevonden als er iets meer features of bewegende animaties in zouden zitten. Maar nu was ik ook al zeer tevreden met de extra’s als een Golden Wilds en reguliere Wilds die beiden multipliers kennen. En tijdens de Free Spins zijn er ook nog eens multipliers actief van x3. Al met al dus een gokkast met een leuke mythische thema en de mogelijkheid voor leuke verdiensten.

Cijfer recensist FZ: 8

Daan Profile Picture
Daan van Assen, 29
Senior Copywriter
Daan’s rol bij Nederlandsgokkasten is het onderzoeken van interessante producten, fact checken en zorgen dat alle content is afgesteld op onze marktideologie. Dat is geen makkelijke taak, maar met meer dan zes jaar ervaring in de casino industrie is deze baan op zijn lijf geschreven! ...